Detet Jaget Överjaget

Detet är den delen av personligheten som formas först. Överjagetmänniskans tro på en gud eller flera gudar.


Psykologiska Perspektiv Detet Jaget Overjaget Detet Biologiska Delen Tillfredsstalla Studocu

Till sin hjälp har då jaget ett antal olika försvarsmekanismer som ska fungera som ett skydd för att slippa konfrontera det jobbiga.

. Det finns en uppsjö av olika försvarsmekanismer nedan finner du några av de viktigaste att känna till. Freud betonade konflikterna i människan. Web Ibland blir livet lite jobbigt och dynamiken mellan detet jaget och överjaget blir förstår.

Web Om man utgår från Sigmund Freud som grundade psykoanalysen och hans dynamiska modell Detet Jaget och Överjaget så anser jag kan man se en stark koppling mellan Överjag och människans gudsuppfattning. Web Jaget är viljelöst och försöker hela tiden kompromissa mellan detet och överjaget. Därför skapade han en modell över personligheten som förklarar hur vi människor hanterar den här konflikten.

Det finns dock en risk för att jaget ska drabbas av narcissism om det får för mycket sexuell energi. Sex och aggression och som vill agera utan att ta någon hänsyn till vad som är rimligt eller rationellt. Jaget är logiskt och förnuftigt.

För att förklara begreppen ytterligare på ett mer bildligt sätt kan man likna jaget vid en människa som på ena axeln har en djävul detet och på andra en ängel överjaget. Detet jaget och överjaget. Detet är våra biologiska drifter tex.

Under psykologins historiska framväxt har det utvecklats flera olika perspektiv alltså olika sätt att se på vårt psyke och v. Behov drifter och begär står menar Freud i ständig konflikt med möjligheten att tillfredsställa dem. Web Psykologin är en relativt ung vetenskap med en riktigt spännande historia.

Överjaget är vårt samvete och de ideal vi identifierar oss med i livet. Web Sigmund Freud född Sigismund Schlomo Freud tyska. Överjaget är samhällets och föräldrarnas krav.

ˈziːkmʊnt ˈfʁɔʏt den 6 maj 1856 i Freiberg i Mähren i Österrike-Ungern nuvarande Příbor i Tjeckien död 23 september 1939 i London i Storbritannien 1 var en österrikisk psykiater neurolog och författare som grundade psykoanalysenHans mest kända verk är Drömtydning Die Traumdeutung. Web Samt med tre delsystem dvs. Web Personlighet detet jaget och överjaget.

I fyra års åldern börjar barnet bli medvetet om. Detet anser Freud vara det mest ursprungliga och primitiva i människan. Web Jaget medlar mellan detet och överjaget och balanserar mellan driftimpulser och omvärldens krav.

Överjaget är moralen och vårt samvete.


Entropi Systemi Distinktionen Livsfragor


Personlighetens Delar By Anna Prochazka


9789147092963 By Smakprov Media Ab Issuu


Psykologi Handledning Ny Flashcards Quizlet


Sammanfattning Moment 1 Pdf


Freud Och Det Psykodynamiska Perspektivet Youtube


Det Psykodynamiska Perspektivet


Angels Mode Och Vardag I Goteborg


Lektion 5 2021 Edgarcayce Se


Lektion 3 Freud Fortsattning Froken Ninas Psykologiklassrum


Personligheten Latt Att Lara


Psykodynamiska Perspektivet Vad Innebar Psykodynamiskt Perspektiv Psykoanalys Ppt Ladda Ner


Detet Jaget Och Overjaget Youtube


1 Kognitiv Psykologi Pdf Gratis Nedladdning


Det Psykodynamiska Perspektivet By Wilma Sjolin


Personlighetspsykologi Psykodynamiska Perspektivet Psykodynamiska Perspektivet Overjaget Studocu


Psykologi 1 Psykoanalysen Och Behaviorismen Flashcards Quizlet

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel